Alle skal komme hjem fra jobb på havet
Indre havn, Honningsvåg. (Arkivfoto)

Alle skal komme hjem fra jobb på havet

Regjeringen vurderer nullvisjon mot drukning. I 2022 var det syv som mistet livet i drukningsulykker i Troms og Finnmark.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 22.01.2023 15:45

I perioden 2018 til 2022 har 22 personer omkommet på sjøen fra fiskefartøy. 

Regjeringen har etablert en nullvisjon for omkomne og hardt skadde på sjøen. Sjøfartsdirektoratet får i oppgave å utarbeide en handlingsplan. Regjeringen varsler også at den vil vurdere en nullvisjon mot all drukning.

--Norge er en havnasjon og mange har jobben sin til havs. Med en nullvisjon og en konkret handlingsplan tar vi et ytterligere grep for at alle skal komme trygt hjem fra jobb på havet, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) i en pressemelding. 

På oppdrag fra Nærings- og fiskeridepartementet, har Sjøfartsdirektoratet allerede levert et faglig grunnlag for en nullvisjon. Regjeringen har nå vedtatt nullvisjonen, og direktoratet får i oppdrag og jobbe videre med tiltak som vil resultere i en konkret handlingsplan. Denne skal gjelde for alle fartøy under direktoratets forvaltnings- og tilsynsansvar.  

--Handlingsplanen skal inneholde konkrete tiltak som skal være gjennomførbare og virkningsfulle. Jeg er glad for at et enstemmig Storting står bak dette arbeidet, sier Skjæran.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS