Stortingsrepresentant bruker Edelh Ingebrigtsen som eksempel
Irene Ojala, stortingsrepresentant for Pasientfokus i Finnmark.( Arkivfoto)

Stortingsrepresentant bruker Edelh Ingebrigtsen som eksempel

Skriftlig spørsmål fra Irene Ojala, stortingsrepresentant for Pasientfokus, til helse- og omsorgsministeren.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 19.01.2023 11:00

Irene Ojala, stortingsrepresentant for Pasientfokus fra Finnmark, bruker Edelh Ingebrigtsen fra Honningsvåg som eksempel i et skriftlig spørsmål til helse- og omsorgsministeren.  

Ojala ønsker å vite om statsråden mener dagens regelverk og praksis for pasientreiser sikrer den tryggheten pasienten trenger, og når vil Stortinget få til behandling en sak om forbedringer i regelverket for pasientreiser, slik Stortinget har bedt om? 

--iFinnmark har flere ganger omtalt Edelh Ingebrigtsens erfaringer med Pasientreiser. Ingebrigtsen bor i Honningsvåg og har en sykdom som gjør at hun er avhengig av å komme seg til sykehus for behandling i rett tid. Hun forteller om erfaringer der hun venter lenge på sykehustime ved UNN i Tromsø, og når det blir dårlig vær og kansellerte fly rundt avreise, blir det behov for endringer, og hun møter da ulik tolkning og praksis i regelverket hos Pasientreiser, varierende etter hvilken saksbehandler som tar telefonen. Det har Irene Ojala skrevet som en del av begrunnelsen for det skriftlige spørsmålet.  

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) har foreløpig ikke besvart det skriftlige spørsmålet.  
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS