Mener det er gjort for lite
Stig Hansen, daglig leder i Nordkappregionen Næringshage. (Arkivfoto)

Mener det er gjort for lite

Stig Hansen tror mange nå revurderer egne standpunkt.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 18.01.2023 09:42
Sist oppdatert : 18.01.2023 09:46

Daglig leder i Nordkappregionen Næringshage mener mange bør ta inn over seg at det er gjort for lite for å bygge opp linjer og kraftproduksjon i nord. 

Mandag ble det kjent at planlagt kveiteoppdrett på Klubben mellom Indre og ytre Billebjord, har fått nei fra Statnett fordi det ikke finnes fem megawatt med strøm som det er meldt inn som behov i første omgang. 

--Det har vært snakket om det grønne skiftet og at framtiden er elektrisk. Da er det et paradoks at vi ikke har strøm til ny industri, sier Stig Hansen, daglig leder i Nordkappregionen Næringshage, til Radio Nordkapp. 

Det er Melkøya som har reservert 410 megawatt til LNG-fabrikken når gasskraftverket legge ned. 

--Det må ikke bli en kamp Hammerfest mot resten av Finnmark. Vi må alle jobbe sammen for å få til industriutvikling i nord. Prosessen med å få bygget nye linjer må gå raskere enn i dag, sier Hansen. 

--Når man skal finansiere en fiskebåt, så spør banken om miljø og grønn energi. Det vil jo etter hvert tvinge seg fram mange ladere på kaier for fiskeflåten, og de må jo også ha strøm, sier Hansen. 

--Når man nå ser så konkrete og nære utslag av energimangel, så vil nok det bidra til at flere av de som er imot nye linjer og vindkraft tenker seg om, kanskje revurdere sine standpunkt. Det sier Stig Hansen. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS