Skal kåre Årets trafikksikkerhetskommune
Kosting av Storgata i Honningsvåg. (Illustrasjonsfoto)

Skal kåre Årets trafikksikkerhetskommune

Fylkeskommunen skal nominere kommuner i Finnmark.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 20.01.2023 23:30

Samferdselsdepartementet har sendt ut invitasjon til fylkeskommunene og ber dem nominere to eller tre kommuner som har utmerket seg i sitt trafikksikkerhetsarbeid.

--Det skal være trygt å ferdes på norske veger. Men for mange har vegen vært alt annet enn trygg. Ulykkesbildet vi har hatt i 2022 er svært bekymringsfullt, og er en tydelig påminnelse om at vi må fortsette å holde trykket oppe i trafikksikkerhetsarbeidet. Da trenger vi alle med på laget. Kommunene har en viktig rolle i det norske trafikksikkerhetsarbeidet, og jeg ønsker å berømme kommuner som utmerker seg positivt, og løfte dem frem som gode forbilder til inspirasjon for andre. Nå skal vi finne de beste, og til slutt kåre Norges beste trafikksikkerhetskommune 2023, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) i en pressemelding. !Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård. (Foto: Fredrik Naumann/Felix Features)

Prisen for Årets trafikksikkerhetskommune 2023 er på én million kroner, og går til en kommune som kan vise til et faglig godt og systematisk trafikksikkerhetsarbeid over tid og som samtidig har gode planer for videre arbeid. Kommunen må ha en trafikksikkerhetsplan, blant annet for sikring av skoleveiene.

Det er Statens vegvesen som administrerer prosessen og som står for den videre nominasjonen. Samferdselsdepartementet tar den endelige avgjørelsen, etter råd fra Kontaktutvalget for trafikksikkerhet.

Alta kommune vant prisen i 2015. 


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS