En vinreise med Ville og Bertrand
En reise i vin hos Perleporten Kulturhus. (Arkivfoto)

En vinreise med Ville og Bertrand

Vinkveld er ett av arrangementene under Sunshine Winter Festival.
Sunshine Winter Festival
Raymond Elde
Publisert : 06.01.2023 05:30
Sist oppdatert : 06.01.2023 14:30

Det blir et spesielt arrangement under Sunshine Winter Festival, en vinreise med Ville og Bertrand. 

Ville Langfeldt kommer fra Honningsvåg, men har bodd i Oslo de siste 15 årene. I perioden 2007–2017 jobbet han i Vinmonopolet, og er fortsatt del av et aktivt og nerdete vinmiljø i hovedstaden. Ellers har han nå tsatt sin doktorgrad ved Norges musikkhøgskole. Dette er andre gang han kommer til Perleporten for å holde vinkurs, har Perleporten Kulturhus skrevet i en pressemelding. 

Bertrand Laporte vokste opp mellom vinstokker, ender og kyr på en bondegård på den sørvest-franske landsbygda. Han kom til Norge i 2005 med intensjoner om å jobbe en begrenset periode, men kjærligheten og svartmetall har holdt ham her siden. Han har i dag flere roller i Vinmonopolet: Han jobber som ekspeditør ved flaggskipbutikken på Aker Brygge, men er også en aktiv underviser i det interne opplæringsprogrammet. I tillegg er han medlem av sensorisk prøveinstans (SPI), en gjeng i hvite frakker som blindsmaker og vurderer alle produkter Vinmonopolet vurderer å kjøpe inn.

Ville Langfeldt og Bertrand Laporte tar gjestene med på uhøytidelig forskning gjennom smaking og samtaler, fredag 20. januar. 

Sunshine Winter Festival blir arranger i perioden 18. til 22. januar. 


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS