Arctic Race of Norway gjør Nord-Norge mer attraktivt blant unge
Knut-Eirik Dybdal, daglig leder i Arctic Race of Norway.

Arctic Race of Norway gjør Nord-Norge mer attraktivt blant unge

Arctic Race of Norway skal være mer enn et sykkelritt.
Arctic Race of Norway
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 10.12.2022 12:00

En undersøkelse viser at så mange som 68 prosent i aldersgruppen 18 til 29 år mener at sykkelrittet Arctic Race of Norway gjør Nord-Norge mer attraktivt å besøke eller bo i.

Daglig leder Knut-Eirik Dybdal mener det er gledelig. 

En ringvirkningsanalyse som er utarbeidet for 2022-utgaven av sykkelrittet, viser at arrangementet skapte ringvirkninger for nesten 140 millioner kroner i Nordland og Trøndelag. Dybdal legger likevel vekt på effektene som ikke kan måles i kroner og øre. For undersøkelsen viser også at sykkelrittet har betydning for samhørighet og tilhørighet, og bidrar til å skape stolthet i lokalsamfunnene. Han er glad for at så mange utnytter kraften i sykkelrittet til å skape verdier for sine lokalsamfunn, og å gjøre Nord-Norge mer attraktivt.

--Vi har fra starten av hatt et mål om være mer enn et sykkelritt. Vi ønsker å være et verktøy for positiv utvikling i nord, og for markedsføring av Norge i utlandet. Vi hadde aldri vært der vi er i dag om ikke kommuner, næringsliv, frivillige organisasjoner og folk, hadde samarbeidet om å skape noe sammen Da er det ekstra gledelig å se at samarbeidet gir resultater, sier Dybdal.

De fire etappene i 2023

I 2023 er det ti år siden første utgave av Arctic Race of Norway. Da skal arrangementet tilbake til Finnmark. Dette er de fire etappene i jubileumsåret:

• Torsdag 17 august: 1. etappe, Kautokeino-Alta (171 km)

• Fredag 18 august: 2. etappe, Alta-Hammerfest (153 km)

• Lørdag 19 august: 3. etappe, Hammerfest-Havøysund (167km)

• Søndag 20 august: 4. etappe, Kvalsund-Nordkapp (171km)


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS