Foreslår 800 millioner kroner til oppdrettskommunene
Kristina Hansen, leder i Finnmark Arbeiderparti. (Arkivfoto)

Foreslår 800 millioner kroner til oppdrettskommunene

Kommuner som setter av areal til oppdrett, skal få penger fra havbruksfondet.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 24.11.2022 17:30

Regjeringen foreslår en bevilgning på 800 millioner kroner til oppdrettskommunene. 

På grunn av innføring av grunnrenteskatt for oppdrettsnæringen, var det nesten ingen som la inn bud på de ledige oppdrettskonsesjonene i Finnmark. Dermed ble det ikke så mye penger til havbruksfondet som kommuner forventet. Nå foreslår regjeringen en ekstrabevilgning på 800 millioner kroner til havbruksfondet. 

--Regjeringen gjør dette for å følge opp lovnadene i Hurdalsplattformen om at kommuner som setter av areal til oppdrett, skal få penger fra havbruksfondet. Det sier Kristina Hansen, leder i Finnmark Arbeiderparti, til Radio Nordkapp. 

--Det var forventet at auksjonen ville gi mindre penger enn tidligere når det ble varslet innføring av ressursrente, sier Hansen. 

Havbruksfondet fordeler kommunal sektors andel av inntektene fra vekst i oppdrettsnæringen, og inntekter fra avgiften på produksjon av laks, ørret og regnbueørret. I landet kom det inn 3,8 milliarder i vederlag fra oppdrettsnæringen i høstens auksjon I Vest-Finnmark 20 millioner, mens det var ingen bud på konsesjoner i Øst-Finnmark.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS