Nasjonal tursti til Knivskjellodden
Vivi Skogvold Samuelsen og Oddbjørn Samuelsen, to av personene fra lokalsamfunnet som har vært på tur til Knivskjellodden. (Illustrasjonsfoto)

Nasjonal tursti til Knivskjellodden

Nordkapp kommune har en målsetning om å fremme Knivskjellodden som turistmål.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 24.11.2022 13:30

Kommunedirektøren tilrår overfor Nordkapp formannskap at kommunen i samarbeid med andre søker om midler for ordningen nasjonale turiststier til Knivskjellodden.

Kommunen har som mål å fremme odden mer som turistmål, ifølge Sagat

Knivskjellodden ligger rundt 1 600 meter lenger nord enn Nordkapp-platået og er dermed det egentlige nordligste punktet i Europa. Merket sti starter ved en egen parkeringsplass langs E69 rundt sju kilometer før man ankommer Nordkapp-platået landeveien. Stien er rundt åtte kilometer og går stedvis i ganske ulendt terreng. Turen tur/retur tar rundt fem timer.

Ifølge det foreslåtte statsbudsjettet vil det bli lyst ut til sammen 10,3 millioner kroner til ordningen med nasjonale turiststier.

Det gis kun tilskudd til søkere som bidrar med minst 25 prosents egeninnsats. Kommunedirektøren foreslår at det settes av 75 000 kroner av formannskapet for egenandel om prosjektet skulle komme til å koste 300 000 kroner. Formannskapet skal behandle saken på tirsdag. 

Kommunedirektøren forslår at Nordkapp kommune inngår i et forpliktende samarbeid med Visit Nordkapp og eventuelt andre relevante aktører for å utarbeide en søknad om tilskudd fra ordningen «Tilskudd til nasjonale turiststier».

Det er et mål at stien til Knivskjellodden får status som nasjonal turiststi. Da er det også mulig å søke om midler for 2024.


Annonse:
https://www.facebook.com/honningsvagmusikkforening


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS