Uavhengig organ kan bli opprettet
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum. (Arkivfoto)

Uavhengig organ kan bli opprettet

Det er en målsetning om å finne markedsprisen på laks.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 20.11.2022 18:00

Regjeringen vurderer å bruke uavhengig organ for å fastsette hvilken markedspris som skal ligge til grunn for beregning av grunnrenteskatten.

--Målet er å finne markedsprisen på laksen, og det er flere mulige måter å gjøre det på. Vi har gode erfaringer med et normprisråd for petroleumsskatten. Det er blant alternativene vi ser på, og et alternativ som jeg ønsket å diskutere. Jeg vil igjen understreke at det ikke vil være grunnrenteskatt på foredling, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) i en pressemelding.

Salget av laks har stoppet opp fordi ingen vet hva de skal ta betalt hos kundene når grunnrenteskatten blir innført. Spesielt de som er på lange kontrakter, vet ikke hva de skal ta betalt fordi ingen vet hva skatten vil bli om et halvt år.

--Den høye lønnsomheten i havbruksnæringen kommer fra våre felles naturressurser og dyktige folk langs kysten. Derfor har regjeringen foreslått en grunnrenteskatt for næringen, hvor deler av overskuddet skal komme tilbake til kommunene, lokalsamfunnene og felleskapet, skriver Finansdepartementet.


Annonse:
https://www.facebook.com/honningsvagmusikkforening


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS