Én million kroner til Øst-Finnmark kunnskapssenter
Bjarne Rohde, fylkesråd for kunnskap og integrering. (Arkivfoto)

Én million kroner til Øst-Finnmark kunnskapssenter

Ambisjonen er at Øst-Finnmark kunnskapssenter vil bidra til å legge til rette for økt rekruttering til etter -og videreutdanning.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 02.10.2022 15:45

Fylkesrådet i Troms og Finnmark har innstilt å bevilge én million kroner til opprettelse av Øst-Finnmark kunnskapssenter (ØFK).

Fylkesråd for kunnskap og integrering Bjarne Rohde (SV) er svært glad for å ha fått dette på plass. 

--Det er store avstander og ofte lang reisevei i Finnmark. Ambisjonen er at Øst-Finnmark kunnskapssenter vil bidra til å legge til rette for økt rekruttering til etter -og videreutdanning og dermed bidra til tilførsel av kompetent arbeidskraft både til privat og offentlig sektor, sier Bjarne Rohde i en pressemelding. 

Fylkesråden sier Øst-Finnmark kunnskapssenter vil forsøke å dempe utdanningssystemets sentraliserende effekt med å være et senter som rekrutterer voksne lokalt, som ellers ikke ville ha tatt utdanning.

Et samarbeid 
Kunnskapssenteret, som i første omgang opprettes som et ettårig prosjekt, er et samarbeid mellom fylkeskommunen og kommunene Tana, Vadsø og Sør-Varanger. 

Prosjektet har et totalbudsjett på 7,4 millioner kroner hvor fire av millionene er bevilget av Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse.

–Fylkeskommunen har en viktig rolle som samfunnsutvikler, som et ledd i dette er det å stimulere til samarbeid mellom næringsliv og andre kompetanseaktører viktig. Jeg gleder meg til å se hva Øst-Finnmark kunnskapssenter får til og jeg har stor tro på at det vil bidra til at flere får den kompetansen de trenger, avslutter Rohde.


Annonse:
https://www.facebook.com/honningsvagmusikkforening


Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS