Kremasjonsmøte i Honningsvåg
Møte om kremasjon i Nordkapp menighet.

Kremasjonsmøte i Honningsvåg

Et annerledes tema på åpent møte i Honningsvåg torsdag kveld, men det var en del humor som tilhørere satte pris på.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 23.09.2022 13:30

Nærmere 20 personer møtte fram torsdag kveld til et møte Nordkapp menighet inviterte til, et møte om kremasjon. 

--Med dagens dødsrate, så vil det ikke være ledige plasser ved Honningsvåg gravlund i løpet av ti år. Derfor må vi få opp andelen kremasjon. En urne tar mye mindre plass enn ei kiste, sa kirkeverge Reidar Johansen da han åpnet møtet. 

--Det er viktig at vi har slike møter som dette. Vi må kunne snakke om dette med kremasjon, bare da kan vi få opp andelen. Det sa Bjørg Olsen fra Blomsterpia. 

--Jeg synes det var et fint møte. Selv om det var et spesielt tema, så var det litt humor og det er bra. Det sier Stål Abrahamsen til Radio Nordkapp. 

--Jeg har som diakon fått være med på flere urnenedsettelser og det kan bli veldig fine seremonier, sier Liv Øyen Strind.

Som hovedregel kan man si at en kremasjon for noen som dør i Nordkapp, blir 10 000 kroner dyrere enn en ordinær kirkebegravelse. Men ser man på at man slipper gravstein fordi det holder med ei minneplate i minnelunden, så kan det bli billigere. 

--Vi har spilt inn til kommunen at de bør betale ekstrakostnaden til kremasjon, fordi det er mer miljøvennlig og bedre samfunnsøkonomi. En ordinær kirkebegravelse kan på sikt koste Nordkapp kommune opp mot 70 000 kroner, sa kirkevegen under møtet. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS