Ungdommer starter forberedelser til konfirmasjon
Gjennom pilgrimsvandring fra Honningsvåg til Nordkapp skal konfirmantene ankomme Nordkapp-platået på lørdag. (Arkivfoto)

Ungdommer starter forberedelser til konfirmasjon

Kommende helg har Nordkapp menighet ansvaret for en del av ungdommene i Nordkapp.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 22.09.2022 21:30
Sist oppdatert : 22.09.2022 23:00

I helgen starter 24 ungdommer i Nordkapp forberedelsene til konfirmasjon. Det er avsluttende seremoni i Honningsvåg kirke i mai 2023. 

Konfirmantene skal gjennomføre pilgrimsvandring fra Honningsvåg kirke til Nordkapp fredag til lørdag med én overnatting. I Honningsvåg kirke søndag formiddag blir det presentasjon av konfirmantene. 

På pilgrimsvandringen følger ungdommene en tidebønnsrytme mens man går. Turen til Nordkapp er en komprimert variant, men tidebønn har en lang tradisjon. I Nordkapp er pilgrimsvandring nokså nytt, selv om vandringen har blitt gjennomført tidligere. Det er Kjartan Bergslid, tidligere sokneprest i Nordkapp, som leder turen fra Honningsvåg til Nordkapp-platået. 

--Det er roligere puls, man gjør noe fysisk, man legger bort teknologi og får en litt annen ro. Jeg tror dette setter noen spor, sier sokneprest Onar Melnæs Haugli til Radio Nordkapp. 

Haugli tror turen er noe ungdommene kommer til å huske. 

Gudstjenesten på søndag er en vanlig gudstjeneste, men med presentasjon av konfirmantene. Haugli håper ungdommenes nærmeste familier og andre besøker kirken for å ønske konfirmantene velkommen. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS