Dømt til ubetinget fengsel
Vestre Finnmark tingrett har dømt en utenlandsk statsborger til ubetinget fengsel etter promillekjøring i Honningsvåg. (Illustrasjonsfoto)

Dømt til ubetinget fengsel

Dom i Vestre Finnmark tingrett mot mannen i 30-årene.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 21.09.2022 11:30

En mann i midten av 30-årene, utenlandsk statsborger, har blitt dømt til ubetinget fengsel i 24 dager og bot på 5 000 kroner etter kjøring i alkoholpåvirket tilstand og for uaktsom kjøring i Honningsvåg om kvelden 12. juli i år, melder Finnmarksposten.

Dommen falt i Vestre Finnmark tingrett. Mannen erkjente straffeskyld. 

I retten forklarte et politivitne at han observerte kjøring i stor fart fra Honningsvåg sentrum i retning mot Storbukt den aktuelle kvelden. Tjenestemannen var ikke på jobb, men ble oppmerksom på kjøring av bilen. I Storbukt snudde bilen og kjørte tilbake til Honningsvåg. Vedkommende så bilen på kaia i Honningsvåg der sjåføren skulle snu bilen og den utenlandske mannen ble oppsøkt. Politivitnet forklarte at han mistenkte at sjåføren var påvirket av alkohol ettersom han hadde blodsprengte øyne. Operasjonssentralen ble kontaktet, og en politipatrulje kom til stedet. En utåndingsprøve tatt like etter, viste utslag som tilsvarer en promille på 1,74. Sjåføren ble tatt med til blodprøvetaking som viste 1,66 i promille. 

Mannen er i dag bosatt i utlandet, og retten kunne ikke dømme til tap av kjøreretten. Mannen har av Vestre Finnmark tingrett fått kjøreforbud i Norge. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS