Hundeklubben ber kommunen se på veterinærtjenester-avtalen
Hundeeiere i Nordkapp ber kommunen vurdere avtale med andre. (Illustrasjonsfoto)

Hundeklubben ber kommunen se på veterinærtjenester-avtalen

Utfordringer for veterinærtjenesten i Nordkapp, Lebesby, Gamvik og Porsanger.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 21.09.2022 05:30

Det er nasjonal og internasjonal veterinærkrise. Dette rammer Porsanger kommune og vaktdistriktet som består av Nordkapp, Lebesby, Gamvik og Porsanger.

27. september skal det være dialogmøte mellom kommunene om veterinærtjenester. 

Nordkapp Hundeklubb har sendt et brev til Nordkapp kommune. 

--Slik jeg har forstått det, så har Nordkapp kommune en avtale med Porsanger kommune om veterinærtjenester. Veterinærer fra Lakselv har brukt å ambulere til Honningsvåg cirka én gang per måned. Dette tilbudet har vært mye brukt. Nå har det seg slik at Porsanger ikke klarer å levere tjenesten slik befolkningen i Nordkapp ønsker. De har kun kontortjeneste tre dager i uka i Lakselv. De ambulerer ikke til Honningsvåg lengre på grunn av mangel på veterinærer. Er det på tide å inngå avtaler med andre som kan levere tjenester eller finnes det andre løsninger? Det er Guri Tuv Brattli, leder i Nordkapp Hundeklubb, som stiller spørsmålet i et brev til Nordkapp kommune. 

Arbeidsgruppe 
Det er satt ned ei gruppe som jobber med veterinærdekningen i hele landet, «Mandat‐ utredning av tilgangen på
veterinærtjenester i Norge».  Statsforvalteren i Troms og Finnmark skal gi innspill til hvordan veterinærtjenesten for produksjonsdyr fungerer i Troms og Finnmark. Statsforvalteren ber om tilbakemeldinger fra kommunene i fylket. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS