NAF: Ikke vent med å kjøpe vinterdekk
Når snøen har kommet kan det være for sent å få tak i dekk til bilen din.

NAF: Ikke vent med å kjøpe vinterdekk

Anbefaling fra NAF!
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 17.09.2022 18:00

Det kan bli vanskelig å få tak i vinterdekk denne høsten og vinteren. NAF anbefaler at bileierne ikke venter til i siste liten med å kjøpe nye vinterdekk. 

--I år gjelder det å være føre var og ikke utsette kjøp av nye vinterdekk, sier Jan Harry Svendsen, rådgiver i NAF, i en pressemelding. 

NAFs anbefaling er å sjekke tilstanden på vinterdekkene i god tid før kulda setter inn.  

Sanksjoner mot Russland, som er en stor produsent av dekk, kan føre til at man ikke får tak i vinterdekk dersom man er sent ute. Spesielt vanskelig kan det bli om man har en bil med uvanlige dekkdimensjoner eller en bil som krever spesielle dekk.

Slitte dekk er trafikkfarlig 
Kravet til mønsterdybde på vinterdekk er tre millimeter. Har man mindre mønster enn det skal dekket skiftes ut. NAF anbefaler en minste mønsterdybde på fire millimeter. NAF frykter at enkelte likevel tar sjansen og kjører på slitte dekk enten for å spare penger eller fordi de ikke får tak i nye dekk.

--Å kjøre med slitte dekk er trafikkfarlig. Samtidig risikerer man avkortning av en eventuell forsikringsutbetaling dersom man blir innblandet i en ulykke, sier Svendsen.

NAF anbefaler heller ikke å spare ved å blande dekk.   

--Det kan føre til at bilen vil oppføre seg uforutsigbart. En bil med firehjulsdrift har strenge krav til lik rulleomkrets på alle aksler og på alle hjul. Å kjøre med forskjellige dekk på ulike aksler kan resultere i skader på bilen, sier Svendsen.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS