Utsetter åpningen av nye Skarvbergtunnelen til mars
Nye Skarvbergtunnelen, sydsiden. (Foto: Kåre M Hansen, Finnmarksposten)

Utsetter åpningen av nye Skarvbergtunnelen til mars

Ny dato for åpningen av Skarvbergtunnelen.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 18.08.2022 16:00

Åpningen av den nye Skarvbergtunnel er utsatt til 1. mars 2023.

Da arbeidet startet sommeren 2017 skulle tunnelen åpne desember 2021 men dårlig fjell og mange andre hendelser har ført til at åpningen først ble utsatt først til desember 2022. Regjeringen skrev i statsbudsjettet at det kan bli åpning etter årsskiftet 2023.

Prosjektleder Edgar Olsen i vegvesenets utbyggingsavdeling, opplyser at det pågår forhandlinger om ny kontraktsfestet dato for ferdigstillelse. Entreprenør Skanska har varslet at jobben vil kunne være gjort innen 1. november i år, men så må vegvesenet bruke flere måneder på omfattende godkjenningsrutiner, ifølge Finnmarksposten.

Blant annet skal sikkerhetsutstyr og ventilasjon testes. Dessuten skal det læres opp personell som skal drifte nye Skarvbergtunnelen.

Den nåværende Skarvbergtunnelen er 2 920 meter lang og ble åpnet i 1968. Det er lenge siden både lokalbefolkningen og sentrale myndigheter fastslo at tunnelen er gått ut på dato, og tilførselsveien går igjennom rasutsatte områder.

Nå bygges en ny strekning på 6 800 meter, hvorav den nye tunnelen blir 3 470 meter med gang- og sykkelsti. Sluttkostnaden for prosjektet så i fjor ut til å bli om lag 1 420 millioner kroner.

Når den nye tunnelen tas i bruk, vil en rekke rasutsatte områder forsvinne og regulariteten øke.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS