Forslag for å definere tang og tare som sjømat
Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran. (Foto: NTB Kommunikasjon /Statsministerens kontor)

Forslag for å definere tang og tare som sjømat

For at Sjømatrådet skal gjennomføre markedsaktiviteter for tang og tare til humant konsum i henhold til sitt mandat, må tang og tare inkluderes i fiskeeksportlovens virkeområde .
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 09.08.2022 23:30

Nærings- og fiskeridepartementet har sendt høring forslag til endringer i regelverket slik at tang og tare defineres som sjømat. 

--Norge skal lede an i utviklingen av verdens mest bærekraftige og produktive sjømatnæring, og her har tang og tare en naturlig plass. Regjeringen er tydelig i Hurdalsplattformen på at vi ønsker å legge til rette for økt forsking om og mer aktivitet i næringer knyttet til tang og tare, og nye marine ressurser. Det følger vi nå opp, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) i en pressemelding. 

For å bidra til utvikling av næringen foreslår regjeringen nå endringer i regelverket slik at eksport av tang- og tareprodukter til humant konsum ilegges markedsavgift slik at Norges sjømatråd skal kunne drive med markedsarbeid for tang og tare.

--Sjømatnæringen er av stor betydning for Norge. Samtidig er det viktig å legge til rette for ytterligere verdiskaping med utgangspunkt i havet. Tang- og tare er i så måte en spennende næring med et stort potensial, sier Skjæran.

Sjømatrådet driver markedsføring av norsk sjømat i utlandet på bakgrunn av innbetalt markedsavgift. For at Sjømatrådet skal gjennomføre markedsaktiviteter for tang og tare til humant konsum i henhold til sitt mandat, må tang og tare inkluderes i fiskeeksportlovens virkeområde slik at eksporten ilegges markedsavgift.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS