Ber medlemmene melde fra om fugleinfluensa
Olav Greivstad, jakthund- og viltkonsulent i Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Ber medlemmene melde fra om fugleinfluensa

Norges Jeger- og Fiskerforbund mener jegerne er viktige i sammenhengen med å rapportere fugleinfluensa.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 05.08.2022 23:30

Fugleinfluensaen sprer seg langs kysten. Det er behov for en økt overvåking, og nå ber Norges Jeger- og Fiskerforbund sine medlemmer om å følge med.

--Vi er førstelinjen ute i naturen, og kan raskt rapportere mistenkelige funn av syke eller døde fugler og dyr, sier Olav Greivstad i Norges Jeger- og Fiskerforbund. 

Denne sommeren har det blitt påvist fugleinfluensa hos et stort antall villfugler langs hele kysten. Nå er viruset også for første gang i Norge funnet hos to rødrever. Det skriver Mattilsynet i en pressemelding.

Norges Jeger- og Fiskerforbund oppfordrer nå alle jegere, jakthundeeiere og andre friluftsfolk om å holde et særlig øye på situasjonen, og å melde fra alle mistenkelige funn av døde eller syke fugler og dyr til Mattilsynet.

--Nå er det viktig at vi alle bidrar til å få oversikt over spredningen. Vi som er jegere og hundeeiere er særlig viktige i denne sammenhengen, sier Olav Greivstad, jakthund- og viltkonsulent i Norges Jeger- og Fiskerforbund. 

Greivstad understreker viktigheten av å la syke og døde fugler ligge i fred, da de kan utgjøre en potensiell smittefare for hunden.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS