Hedersbenk til husmorlaget
Blomster fra bygdelaget til husmorlaget. .Fra venstre: Ingrid Thomassen (bygdelaget), Sigrun Thomassen (husmorlaget) og Gerd Johansen (husmorlaget)

Hedersbenk til husmorlaget

Heder, ære og benk til husmorlaget i Skarsvåg.
Bryggefestivalen
Raymond Elde
Publisert : 29.07.2022 12:00

Skarsvåg Bygdelag har valgt å hedre husmorlaget med egen benk i bygda. 

Under åpningen av Verdens Nordligste Bryggefestival torsdag ettermiddag, offentliggjorde bygdelaget at de har bestemt at husmorlaget skal få en benk oppkalt etter seg. !En av de første hedersbenkene, Herold Kristian Figenschau. Denne er på fylkesveien fra Skarsvåg til Skarsvåg-krysset.

Skarsvåg Husmorlag ble stiftet 8. mars 1948, og har vært en viktig forening for bygda. Husmorlaget har vært viktig gjennom alle tilbudene laget har gitt, og skolering i foreningsarbeidet som laget har gitt til de tillitsvalgte. 

Husmorlagets eget hus, husmorstua, ble bygget på dugnad etter krigen. Damene grov selv ut tomte for hånd. Husmorstua har vært brukt til barnehage, bibliotek, legekontor, møterom og kafé. 

--Skarsvåg hadde ikke vært det samme uten innsatsen fra husmorlaget. Så tusen takk for innsatsen, sa Ingrid Thomassen, leder av bygdelaget, i talen før valget. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS