Spillerne mener de er et godt lag
Gjengen som kjørte til Alta fra Honningsvåg natt til fredag.

Spillerne mener de er et godt lag

Fredag formiddag er gjengen fra Honningsvåg Turn & Idrettsforening i Oslo og skal delta på Norway Cup.
Norway Cup
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 29.07.2022 09:38
Sist oppdatert : 29.07.2022 09:44

Natt til fredag, klokken 02:30, kjørte Fred Jonas Dyrstad og sponsoren Nordkapp Bilservice spillere og reiseledere til Alta og første delen av turen til Norway Cup i Oslo. Spillere var optimistiske, men gledet seg først og fremst til å være med på verdens største aldersbestemte fotballturnering. 

Troppen består av 17 ungdommer og syv voksne, to er trenere og fem reiseledere. Den yngste spilleren er 15 år, den eldste blir 18 år, og laget består av gutter og jenter. Flere av disse skulle vært med på Norway i 2020 eller 2021, men på grunn av pandemien har Norway Cup blitt avlyst i to år. Fotballgruppa til Honningsvåg Turn & Idrettsforening har en målsetning om at fotballspillerne skal få være med på en stor turnering i løpet av karrieren i aldersbestemt avdeling. 

Reiseleder Kristine Dahle Sørensen sier til Radio Nordkapp at deltakelsen i Norway Cup koster godt over 200 000 kroner. Pengene har først og fremst blitt samlet inn gjennom dugnad på vasking av bygg. Fotballgruppa har vasket nybygget til Nordkapp videregående skole, og byggene til Grieg Seafood på Sarnes og Repvåg. 

Dahle Sørensen er ikke bekymret for at hun reiser på tur med eldre ungdommer. Hun har vært på tur med de fleste av spillerne og hun forteller at det er en kjempefin gjeng. 

Marcus Sivertsen, den eldste spilleren på laget, har ventet lenge på Norway Cup-deltakelsen. Han gleder seg veldig til turneringa i Oslo. Han forteller at han avslutter fotballkarrieren med Norway Cup. 

Nathalie Tauselv Jenssen, en av jentespillerne, mener laget er godt og har gjort det bedre enn forventet i seriespillet. Hun forteller at de har trent tre ganger i uken, med to treninger i uken i sommerferien. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS