Finnmarkinger føler seg ukomfortable på treningssenter
Hver andre tromsværing og finnmarking føler seg ukomfortabel på treningssenter, ifølge en undersøkelse. (Illustrasjonsfoto)

Finnmarkinger føler seg ukomfortable på treningssenter

Kroppsidealet på treningssentrene ser imidlertid ut til å være et stort hinder for mange i nord.
Sport
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 30.07.2022 15:45
Sist oppdatert : 30.07.2022 19:02

To av seks  tromsværinger og finnmarkinger skulle ønske de var mer fysisk aktive. Kroppsidealet på treningssentrene ser imidlertid ut til å være et stort hinder. 54 prosent føler seg ukomfortable og ti prosent er redd de blir ledd av.

--Sånn bør det ikke være, sier Åsa Lundstrøm, triatlet og nordisk ambassadør for Herbalife Nutrition i Norden, i en pressemelding. 

Tallene kommer frem i en undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Herbalife Nutrition. I tillegg til at en stor del av innbyggerne føler seg ukomfortable, er det mange som hindres av at de ikke har en plan, eller at de mangler en treningspartner. 

--Det er synd at det fortsatt er mange som føler seg ekskludert, og da hjelper det nødvendigvis ikke med velmente råd fra treningsinfluencere om hvor enkelt det er å komme i gang. Sannsynligvis har det motsatt effekt, mener Lundstrøm.  

Ifølge Helsedirektoratet bør vi bruke minst 30 minutter hver dag til fysisk aktivitet tilsvarende hurtig gange. Kun 17 prosent tromsværinger og finnmarkinger oppgir at de gjør det daglig, mens 20 prosent får det til 4-6 ganger i uken. 21 prosent får det til mindre enn én gang i uken eller aldri.

Lundstrøm oppfordrer folk til å starte i det små, tenke mer på seg selv og ikke bry seg om hva andre mener. Ikke fordi rådene ikke er riktige, men fordi de blir uoverkommelige hvis du starter fra sofaen. 

--Du bør finne noe du selv liker å gjøre, enten det er hagearbeid eller å gå en tur med en venn. Start i det små og konkurrer heller med deg selv ved å for eksempel gå av bussen en holdeplass før, eller ta trappene fremfor heisen. Starter du med å kjøpe deg en tredemølle, vet vi alle at den fort blir en støvsamler under sengen, humrer Lundstrøm.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS