Kystverket feirer oljevernet i Honningsvåg
Oljevernutstillingen som Kystverket har satt opp sammen med Nordkappmuséet på mellageret.

Kystverket feirer oljevernet i Honningsvåg

En nasjonal markering som blir avsluttet i Honningsvåg på onsdag.
Lokal
Raymond Elde
Publisert : 27.06.2022 21:59
Sist oppdatert : 28.06.2022 09:51

Kystverket avslutter den nasjonale 50-årsmarkeringen av norsk oljevern i Honningsvåg på onsdag. 

I år fyller norsk oljevern 50 år, og det ønsker Kystverket å markere. Siden 8. juni har Kystverket reist langs kysten for å vise frem oljevernet, og har vært innom Horten, Langesund, Kristiansand, Stavanger, Bergen, Ålesund, Sandnessjøen, Sortland og Tromsø. Onsdag 29. juni kommer de til Honningsvåg, som er siste stopp.

--Vi håper så mange som mulig kommer og ser på dagens oljevernutstyr, og lærer mer om samhandlingen mellom lokale mannskaper og Kystverket innenfor oljevern og oljevernberedskap, Det sier Ole Kristian Bjerkemo, seniorrådgiver og prosjektleder for markeringen. 

I Honningsvåg blir det demonstrasjoner av forskjellig oljevernutstyr, og åpning av utvendig veggutstilling på mellageret. Kystverkets pensjonistgruppe inviterer til kaffe og kaker på Nordkappmuseet. Oljevernfartøyet Bøkfjord ligger til kai, og flere containere med forskjellig utstyr kommer fra depotet i Hammerfest for å bli demonstrert og presentert.

Vår Energi, operatøren som driver Goliat-feltet, kommer til å være til stede for å orientere om sin oljevernberedskap. Nordkapp videregående skole vil presentere sin simulator. Det lokale IUA deltar også.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS