Skrivekonkurranse for unge i nord
Sylvi Jane Husebye og Anne-Mette Fjærli.

Skrivekonkurranse for unge i nord

Ungdommer i Nord-Norge kan levere bidrag til en konkurranse i regi av Nordnorsk Forfatterlag.
Kultur
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 27.06.2022 23:30

Nordnorsk Forfatterlag inviterer ungdommer i Nord-Norge og Svalbard til å delta i en skrivekonkurranse. Tema for kurransen er «Kulturkræsj». 

Hvordan dette ordet skal tolkes fins det ikke noe fasitsvar på. 

--Som deltaker kan du fritt skrive om hva de vil, og i den formen de har lyst til å bruke, for eksempel novelle, dikt, eventyr, debattinnlegg, artikkel, brev, SOME-innlegg, scene i filmmanus, sier Sylvi Jane Husebye.

Nordnorsk Forfatterlag feirer i år 50-års jubileum. I et jubileumsår er man gjerne tilbakeskuende og ser på lagets historikk, noe som Nordnorsk Forfatterlag blant annet vil gjøre i en egen jubileumsbok. Å inspirere unge, nordnorske stemmer er en like viktig del av lagets jubileumsfeiring. Landsdelen trenger nye stemmer for ei ny tid, ifølge en pressemelding. 

Husebye har, sammen med flere andre i Nordnorsk Forfatterlag, jobbet frem skrivekonkurransen som det nå inviteres til.
 
--Dette er en konkurranse du kan vinne uten å ha en eneste venn på Facebook, Det blir ikke noe «avstemmings-konkurranse». Vi har en fagjury, bestående av nordnorske forfattere, som skal vurdere bidragene, sier Sylvi Jane Husebye. 

Juryen vil legge vekt på innholdet, ikke på rettskriving og tegnsetting. 

Det inviteres til deltakelse i to klasser, 13 – 16 år og 17 – 19 år. Frist for innsending av manus er satt til 15. august, og vinnere vil bli annonsert i forbindelse med jubileumssamlingen på Sommarøya i Troms lørdag 10. september.   

--Skrivekonkurransen for ungdom er gjort mulig takket være økonomisk støtte fra Equinor, forteller Husebye. 

Equinor fyller også 50 år i år, så dette blir et kreativt samarbeid der to femtiåringer heier fram nye, unge stemmer i Nord-Norge.

Anne-Mette Fjærli, kommunikasjonsleder ved Hammerfest LNG, gledet seg over å kunne overrekke den symbolske sjekken på 100 000 kroner. 

--Vi heier på unge mennesker som har meninger, tanker og historier å fortelle, og som har lyst og inspirasjon til å jobbe med formidling, sier Fjærli. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS