Havila Capella, tilbake i drift 28. juni
Havila Capella til kai i Honningsvåg i vinter. (Arkivfoto)

Havila Capella, tilbake i drift 28. juni

Denne måneden starter en rundtur langs norskekysten for Havila Capella, ifølge planen til rederiet.
Havila
Raymond Elde
Publisert : 23.06.2022 20:00

Havila Kystruten har fått nødvendige sertifikater fra Sjøfartsdirektoratet som gjør at kystruteskipet Havila Capella har fått gyldig forsikring og vil settes tilbake i drift langs norskekysten.

Siden 12. april har Havila Capella ligget til kai i Bergen, etter at forsikringsselskapene terminerte forsikringsavtalene på skipet grunnet EUs sanksjoner mot leasingselskapet GTLK Asia.

Havila Kystruten har jobbet med løsninger for å ta over eierskapet av skipet. Det er blant annet levert inn en stevning til High Court of England & Wales i London for å tvinge frem et eierskifte på Havila Capella. Samtidig har rederiet gjennom en begjæring til Hordaland tingrett 16. juni krevd midlertidig arrest og tvangsbruk av Havila Capella.

I rute 28. juni
20. juni kom kjennelsen fra Hordaland Tingrett, hvor de ga rederiet medhold.

--Vi har gjennom kjennelsen fra Hordaland Tingrett fått rollen som bestyrer av Havila Capella, med alle rettigheter som en registrert eier har, forklarer Bent Martin, administrerende direktør i Havila Kystruten, i en pressemelding.

--Sjøfartsdirektoratet har nå utstedt gyldige sertifikater for Havila Capella til Havila Kystruten, som igjen betyr at vi har fått gyldig P & I-forsikring med assistanse fra forsikringsselskapet Skuld. De neste dagene skal vi bruke på å få på plass kaskoforsikringen på skipet, slik at Havila Capella er tilbake i rute fra 28. juni. Da starter hun på sin neste rundreise langs norskekysten, sier Martini.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS