Klart for etablering av Kvääniteatteri AS
Ronald Wærnes, fylkesråd for økonomi og kultur. (Foto: Sunniva Tønsberg Gaski/TFFK)

Klart for etablering av Kvääniteatteri AS

Troms og Finnmark fylkeskommune går inn på eiersiden i Kvääniteatteri – Kventeateret AS.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 22.06.2022 20:00

Troms og Finnmark fylkesting går inn som hovedeier i den ferske scenekunstinstitusjonen i nord; Kvääniteatteri – Kventeateret AS.

Det vedtok fylkestinget tirsdag. Nå forventer fylkestinget at også Kulturdepartementet går inn med driftsstøtte til teateret slik at aktiviteten kan fortsette.

--Etableringen av Kvääniteatteri – Kventeateret er et av de mest spennende prosjektene i den kvenske revitaliseringen som har skjedd de siste årene, og det er nå på tide med en mer stabil og permanent drift. Prosjektgruppa har gjort et godt og solid arbeid, det var derfor enkelt for fylkesrådet å si ja til et medeierskap, sier Ronald Wærnes (Sp), fylkesråd for økonomi og kultur, i en pressemelding. 

Miljøvennlig konsept
Komitèleder Tommy Berg (SV) er også er svært glad for vedtaket til et enstemmig fylkesting, og er særlig begeistret over konseptet Vihrinen teatteri – Det grønne teateret:   

--Kvääniteatteri er et miljøvennlig konsept som vil bruke eksisterende bygg og satse på gjenbruk og samarbeid med andre institusjoner. Kvensk språk og kultur er virkelig i vinden og det skal vi være med på å støtte og utvikle.  Som teatermann gleder jeg meg til premieren i september og er spent på hva teateret med teatersjef Frank Jørstad i spissen kan klare å utrette framover, sier Berg. 

Aksjekapitalen er satt til 100 000 kroner. Troms og Finnmark fylkeskommune har vedtatt å kjøpe inntil 65 prosent av aksjene og går dermed inn i et eierskap sammen Nordreisa kommune (25 prosent), Alta kommune (5 prosent) og Vadsø kommune (5 prosent).
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS