Mener kommunene i Finnmark må samarbeide bedre med frivilligheten
Hovedutvalget for oppvekst, velferd og kultur i Nordkapp, har ikke vedtatt en frivillighetspolitikk, ifølge Frivillighet Norge. (Arkivfoto)

Mener kommunene i Finnmark må samarbeide bedre med frivilligheten

Nordkapp kommune er en av kommunene som mangler en frivillighetspolitikk.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 27.06.2022 20:00

Ingen av kommunene i Troms og Finnmark har en etablert frivillighetspolitikk. Det kan bli et problem når det nå kommer store flyktningestrømmer fra Ukraina, mener Frivillighet Norge. 
 
Forskning viser, ifølge Frivillighet Norge, at kommuner som har en vedtatt frivillighetspolitikk, er en bedre tilrettelegger og har en lavere terskel for dialog og samhandling med frivillige lag og foreninger. Frivillighet Norge har utviklet et kart som viser hvilke kommuner som har en etablert frivillighetspolitikk. Her er Troms og Finnmark helt rødt, siden ingen av kommunene har en etablert politikk. 
 
Gode, etablerte samarbeid er viktigere enn noen gang nå, når flyktningene kommer, mener Frivillighet Norge.  
 
--Norske kommuner har allerede begynt å ta imot flyktninger, og flere vil komme de nærmeste månedene. Da er det viktig at norske kommuner er klare – også til å samarbeide med frivilligheten. Uten en etablert frivillighetspolitikk begynner kommunene på minussida når behovene dukker opp, sier Stian Slotterøy Johnsen, generalsekretær i Frivillighet Norge, i en pressemelding.  
 
Troms og Finnmark er fylket som er på bunn når det gjelder frivillighetspolitikk i kommunene.  

 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS