Folkan vårs tebake
Salen kokte da det var allsang «E du i fra Honningsvåg».

Folkan vårs tebake

Fredag kveld var det et fantastisk arrangement på Turn.
Nordkappfestivalen
Raymond Elde
Publisert : 20.06.2022 09:10

Honningsvåg Musikkforening med gode hjelpere inviterte alle fredag kveld til «Folkan vårs tebake – En hyllest til John Edvard Eilertsen».

For en hyllest, det var en opplevelse som er vanskelig å beskrive.

Jeg er selv oppvokst i den tiden hvor han Edvart var på topp. Jeg begynte å gå på revy og show på Turn da vi fikk «E du i fra Honningsvåg», «Folkan Vårs tebake» også videre.

Radio Nordkapp hadde ikke vært det vi er i dag uten tekstene til John Edvart Eilertsen. Hvilken lokalradio i verden kan finne en revysang som passer til nyhetsbilde? Jo, det kan bare Radio Nordkapp fordi vi har den enorme revytradisjoner på Magerøya.

Det var allsang, det var klump i halsen og det var tårer i øyekroken. Dette var en forestilling som satte spor og vil være med oss i mange år framover.

Honningsvåg Musikkforening hadde et enormt trøkk og det utrolig flott musikk, med fine arrangement. Vi har sett på TV hvordan artister som får synge med KORK koser seg. Jeg regner med at sangsolistene på Turn følte de hadde Kringkastingsorkestret i ryggen.

Det hele var elegant knyttet sammen av en programleder som virkelig hadde lett i lokale arkiv, og funnet fram aviser og bøker som fortalte historiene bak det han Edvard stod for.

«Vi vil ha folkan vårs tebak», heter det i teksten til John Edvard. Nå vil vi ha show og revy tilbake, for det her trengte vi. Takk, HMF! Takk, John Edvard Eilertsen!

Program og medvirkende (pdf)
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS