Kommunestyresak: Tilbud til Trond Norang Lesjø
Nordkapp kommunestyre skal engasjere en ny konstituert kommunedirektør og gir trolig tilbudet til Trond Norang Lesjø. (Arkivfoto)

Kommunestyresak: Tilbud til Trond Norang Lesjø

Prosessen med å gi Anne Trine Elde avløsning som fungerende kommunedirektør pågår i Nordkapp kommune.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 16.06.2022 13:30
Sist oppdatert : 17.06.2022 07:44

Nordkapp kommunestyre skal på junimøtet behandle saken om ny kommunedirektør. Alt tyder på at kommunestyret tilbyr Trond Norang Lesjø (65) jobben som konstituert kommunedirektør i Nordkapp fra 1. august og ut året. 

I samme møte får fungerende kommunedirektør Anne Trine Elde tilbudet om å være konstituert fra 1. til 31. juli 2022.

I formannskapsmøtet torsdag formiddag orienterte fungerende ordfører Tor Mikkola (Sp) om prosessen i arbeidsgiverutvalget, og dialogen med Norang Lesjø og Elde. Trond Norang Lesjø har lyst på en periode i Nordkapp, og takker ja til tilbudet dersom det blir et enstemmig vedtak i kommunestyret. 

Trond Norang Lesjø har vært rådmann i flere kommuner; Vågå kommune, Gausdal kommune, Østre Toten kommune og Gjøvik kommune. Han er i dag regiondirektør i KS Innlandet. Han har hatt en rekke andre verv, blant annet i Rådmannsutvalget KS sentralt, Arbeidsgiverutvalget KS sentralt, medlem av representantskapet i Kommunalbanken og KLP, og er fortsatt styremedlem i Senter for seniorpolitikk. 

Anne Trine Elde ble fungerende kommunedirektør da kommunedirektør Stig Kjærvik sluttet. Hun innehar også stillingen som kommunalsjef for helse, rehabilitering og omsorg. Elde ønsker avløsning som fungerende kommunedirektør. 

Det var to søkere da Nordkapp kommune lyste ut stillingen som kommunedirektør. Kommunen kommer til å lyse ut stillingen på nytt. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS