Nordkapptrappa er den sherpatrappen med størst bevilgning fra FeFo
Honningsvåg med Storfjellet som ruvende på stedet. (Arkivfoto)

Nordkapptrappa er den sherpatrappen med størst bevilgning fra FeFo

Sammenligner vi Nordkapptrappa med andre trappeprosjekt, har Nordkapptrappa fått mest penger hos FeFo.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 19.06.2022 09:00

FeFo bevilget én million kroner til Nordkapptrappa i fjor, det største beløpet Finnmarkseiendommen har brukt på sherpatrapper. 

Ved årets tildeling får Hammerfest og Omegn Turlag får 300.000 kroner til bygging av Tyventrappa i Hammerfest, mens Finnmark friluftsråd får 200.000 kroner til Sherpatrappa i Båtsfjord fra FeFo sin støtteordning Giisá.  I tillegg fikk prosjektet «Neidenbåten» og boka «Kongeskjøtene i Alta» henholdsvis 198 000 og 200 000 kroner. 

--Vi fikk 13 gode søknader fra infrastrukturprosjekter i Finnmark, og det er godt å se så mye initiativ og skaperlyst. Tyventrappa i Hammerfest og Sherpatrappa i Båtsfjord traff best på hva slags prosjekter vi vil prioritere i år, sier styreleder Máret Guhttor i FeFo i en pressemelding. 

Giisá, som betyr kiste på samisk, består av syv støtteordninger. Totalpotten i år er på 2,1 millioner kroner.

--Vi prioriterer varig infrastruktur som bidrar til økt bolyst, bedre folkehelse, økt aktivitet og mer verdiskaping. I tillegg er det helt sentralt at søkerne har alle tillatelser i orden, forteller Guhttor og viser til at Nordkapptrappa fikk én million kroner fra samme pott i fjor.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS