Sommerbilletten: én billett, syv dager hele fylket
SørøysundXpressen (Snelandia) fra Hammerfest. (Foto: Sunniva Tønsberg Gaski/TFFK)

Sommerbilletten: én billett, syv dager hele fylket

Nå er det mulig å bruke Sommerbilletten i fylket.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 06.06.2022 17:30

Fra 1. juni til 24. august er Sommerbilletten 2022 på plass, og kan ta deg gjennom hele fylket på én billett med buss og båt fra Troms fylkestrafikk og Snelandia.  

Tromsø, Alta, Hammerfest, Karasjok, Kautokeino, Nordkapp, Senja, Varangerhalvøya, Pasvik, Harstad, Sørøya, Sommarøy, Lyngen, er noe av det du kan besøke.

--Med Sommerbilletten reiser du fritt på alle busser og båter i Troms og Finnmark. Du reiser bærekraftig, rimelig og kommer tett på folk og natur, sier Agnete Masternes Hanssen (Ap), fylkesråd for samferdsel.

Hanssen viser til to år med pandemi og restriksjoner.

--Nå er vi klare til å vise fram vårt utstrakte og spennende fylke, og med det kollektive transporttilbudet kan man gjøre en spennende og annerledes reise i sommer, forteller hun.

Reis så mye du vil i syv dager
Sommerbilletten varer i sju dager og koster 990 kroner for voksen og 495 kroner for barn/honnør-billett. Barn i alderen 0–5 år reiser allerede gratis i følge med en voksen. Sommerbilletten kjøpes i perioden 1. juni og 24. august og varer i sju dager fra du kjøper billetten. Det er kun mulig å kjøpe Sommerbilletten samme dag som den skal aktiveres.

Sommerbilletten er et samarbeid mellom næringsdivisjonen og samferdselsdivisjon i fylket, henholdsvis Karin Eriksen (Sp), fylkesråd for plan, næring og miljø og Agnete Masternes Hanssen (Ap), fylkesråd for samferdsel.

--Vi håper mange velger å reise i og oppleve fylket vårt, avslutter Hanssen.
 
Billetten kjøpes i appene Troms Billett og Snelandia Mobillett.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS