Uttakleiv gjør om kontantstrømmen i butikken
Det skal være mulig å ta ut penger hos Extra Honningsvåg, selv om Extra ikke har avtaler med banker. (Illustrasjonsfoto)

Uttakleiv gjør om kontantstrømmen i butikken

Per Gunnar Uttakleiv, daglig leder hos Extra Honningsvåg, er spent på sommersesongen med mange turister i Honningsvåg, uten at det er minibank.
Næring
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 25.05.2022 09:28
Sist oppdatert : 25.05.2022 09:33

Per Gunnar Uttakleiv, daglig leder hos Extra Honningsvåg, forteller at kontantuttak er ren service til kundene, uten inntjening. 

Fra førstkommende mandag gjør Extra Honningsvåg om kontantstrømmen i butikken. To «cashgard» blir fjernet, i posten og kasse tre. Dette gir en større «cashgard» i kasse én. Pengene blir på én plass, ikke spredt rundt i butikken. 

--Dette medfører at vi kan ha mer penger inne og vi prøver å unngå at kundene ikke får tak i kontanter, sier Per Gunnar Uttakleiv til Radio Nordkapp. 

Uttakleiv mener omleggingen gjør det enklere for kundene, og økt kapasitet for å ha penger nok inne i butikken. Teknikere starter arbeidet mandag morgen. 

Uttakleiv forteller at det kom brått på da SpareBank1 NordNorge la ned avdelingen i Honningsvåg og fjernet minibanken. Extra Honningsvåg gikk jevnt og trutt fri for penger, noe som gjorde det vanskeligere for kundene å få tak i kontanter. 

Hos Extra som ikke har avtaler med banker, er det mulig å ta ut 3 000 kroner per handel.

Uttakleiv mener godt voksne alltid ønsker å ha penger i pengeboken. Han er spent på hvordan turister gjør det i sommer, uten minibank i Honningsvåg. 

Uttakleiv mener kontanter er kostbart for butikker i Nordkapp. Det er gebyr både ved bestilling av penger og når mannskap fra Nokas skal bringe penger ut av kommunen. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS