Honni Bakes, et spesielt sted for et spesielt lokalsamfunn

Honni Bakes, et spesielt sted for et spesielt lokalsamfunn

Bor du i Nordkapp har du helt sikkert besøkt Honni Bakes, det lille og intime bakeriet som holder til i Sjøgata i hjertet av Honningsvåg sentrum. Bor du et annet sted, har du muligens hørt om bakeriet med de nydelige sjokoladebitene. Kanskje har du kjøpt produkter fra Honningsvåg-bakeriet i Alta, Hammerfest eller Tromsø? Ja, mange har fått konfekt i julegave, konfekt produsert av Honni Bakes.
Næring
Publisert : 18.05.2022 13:54
Sist oppdatert : 24.05.2022 14:03

Det er fem år siden Honni Bakes åpnet døren for lokalbefolkningen og turister som besøker byen ved Nordkapp. I fem år har Honningsvåg by hatt et lite og svært spesielt bakeri, til glede for mange innbyggere.

Honni Bakes ble stiftet i april 2017. I begynnelsen av juni, noen måneder etter etableringen, kunne bakeriet ta imot de første gjestene. Tanken var et fransk bakeri med norsk preg sentralt plassert i Honningsvåg. Gjestene fikk tilbud om franske produkter tilpasset det norske markedet. Tidlig ble en steinovn hentet inn, slik at Nordkapp-kundene skulle få de beste brødene. Brødbaksten er etterspurt og Honni Bakes leverer til andre bedrifter, både lokalt og regionalt.

Å jobbe hos Honni Bakes er utfordrende, herlige utfordringer. Ettersom mange av de besøkende er fra alle verdens hjørner, må sortimentet være variert. Tyskere spiser gjerne kanelsnurrer, mens italienere holder seg til wienerbrød.

Da Honni Bakes åpnet døren for fem år siden, var det mest brød, bakst og wienerbrød over disken i lokalet. Konditoridelen var minimal den første tiden. Etter at grunnlaget for bakeridriften var på plass, kom håndlaget konfekt og sjokolade. Du har smakt dette, ikke sant? Hvis ikke, prøv! Nam! I 2022 fikk Honni Bakes penger fra fylkeskommunen, midler bedriften har brukt på konditorisatsingen. Kunder som kommer på besøk i Sjøgata, finner garantert en godsak som smaker som den aller første forelskelsen. Det er søtt som sukker, ordentlig deilig, ifølge tilbakemeldinger fra faste gjester. Multebær og jordbær er ingredienser i noen av favorittene i kakedisken.

Honni Bakes mener det er spesielt at Honningsvåg har et bakeri som dette. Kunder fra Tromsø, Alta og Hammerfest hamstrer produkter på messer. Det tar Honni Bakes som et kompliment!

 

Bestille kaker

Selv om det er koselig å sitte med en kaffekopp og et kakestykke i et intimt lokale med kunst på veggene, er det mulig å få Honni Bakes-produkter i din egen stue. Honni Bakes tar imot bestillinger på de deiligste kakene. Honni Bakes tar imot kakebestillinger via Facebook.com eller e-post: honnibakes@yahoo.com.

Marsipankake med vanilje og jordbær, eller franske moussekaker er festfavoritter blant mange kunder. Honni Bakes har også makroner, petits fours, napoleonskake og mye mer.

Vi liker Nordkapp og vi tror Nordkapp liker oss! Velkommen som kunde og gjest hos Honni Bakes.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS