Dette betyr de gule skiltene
Sesongen for vegarbeid i Norge er ganske kort, og på mange strekninger er behovene for vedlikehold og utbedringer store. (Foto: Colourbox)

Dette betyr de gule skiltene

NAF ber trafikantene har respekt for personer som jobber på veger i sommersesongen.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 21.05.2022 18:00

Sommer er høysesong for veivedlikehold, samtidig som vi er flere på vegene. 

--Ser du skilt med gul bakgrunn, betyr det at det er vegarbeid på strekningen. Da settes ofte fartsgrensene ned, sier Ingunn Handagard, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF, i en pressemelding. 

Som bilist kan det føles kjedelig å senke farten ved vegarbeid, men de lavere fartsgrensene er satt av en grunn.

--På strekninger der det utføres arbeid eller vedlikehold brukes ofte midlertidige fartsgrenser for å øke sikkerheten for de som jobber på og langs vegen, sier Handagard.

Når det brukes midlertidige fartsgrenser ved vegarbeid har vegvesenet mulighet til å sette fartsgrensene tilbake til de opprinnelige når vegarbeidet er slutt for dagen eller uken. Derfor bør du være spesielt oppmerksom på skiltene ved vegarbeid.

--Sesongen for vegarbeid i Norge er ganske kort, og på mange strekninger er behovene for vedlikehold og utbedringer store. Derfor må vi som trafikanter heie frem vegarbeiderne og ha respekt for fartsgrensene, sier Handagard.

Enormt etterslep på vedlikehold
Forfallet på norske veger er stort. Til sammen vil det koste om lag 100 milliarder kroner å sette vegene i stand. Spesielt fylkesvegene er i dårlig forfatning, og NAF har avdekket at om lag 14 000 kilometer veg mesteparten av dette fylkesveier, er for smale for dagens standard.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS