Hurtigruten Group lanserer bærekraftrapport
Hurtigruten på tur til Honningsvåg, en av de populære hurtigrutehavnene. (Arkivfoto)

Hurtigruten Group lanserer bærekraftrapport

Å bli mer bærekraftig er ikke en markedsføringsøvelse, men en grunnleggende del av hvordan vi vil utvikle reiselivsindustrien, ifølge Hurtigruten Group.
Samferdsel
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 14.05.2022 15:45

Hurtigruten Group forplikter seg til å nå vitenskapsbaserte klimamål i sin nye ESG-rapport. Opplevelsesreiseselskapet understreker at utslippskutt må være jobb nummer én for deres bransje og ber om mer åpenhet, spesielt fra de som seiler cruiseskip.

--Vi er i en bransje som påvirker miljøet negativt, så det er vårt felles ansvar å være mer åpne og etterrettelige når det kommer til innvirkningen vi har på omgivelsene våre. Å bli mer bærekraftig er ikke en markedsføringsøvelse, men en grunnleggende del av hvordan vi vil utvikle reiselivsindustrien. Det er en tydelig forventning fra kundene og investorene våre. Viktigst av alt, det er det rette å gjøre. Det sier Daniel Skjeldam, konsernsjef i Hurtigruten Group, i en pressemelding. 

ESG-rapporten kartlegger blant annet hvordan Hurtigruten Groups tre forretningsenheter, Hurtigruten Norway, Hurtigruten Expeditions og Hurtigruten Svalbard, oppnådde sine milepæler i 2021.

Hurtigruten Group fortsetter med dette arbeidet mot den nødvendige omstillingen av bransjen mot mindre utslipp.

--Jeg er ekstremt stolt av kollegene våre både på land og til sjøs for å ha lykkes med å nå ambisiøse ESG-mål til tross for å gjennomgå en global pandemi. Vi er langt ifra i mål og har fortsatt en lang vei å gå, men Hurtigruten har vært et foregangsselskap på bærekraft i årtier. Nå skal vi fortsette å være en drivkraft for en grønnere reiselivsindustri, lover Skjeldam.

I tillegg til rapportering gjør rapporten et dypdykk i Hurtigruten Groups ferd mot bærekraftig reise i fremtiden. Blant høydepunktene er planene om å seile med det første nullutslippsfartøyet langs norskekysten innen 2030, karbonnøytrale operasjoner innen 2040 og i siste instans bli et nullutslippsselskap innen 2050.

Hurtigruten Groups ESG-rapport for 2021 er utviklet i samsvar med standardene til Global Reporting Initiative (GRI).
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS