70-åringen som gjør Norge tryggere
Livbøyen fyller 70 år i år.

70-åringen som gjør Norge tryggere

Den første livbøyen ble utplassert i Salhus utenfor Bergen i 1952, og siden har Tryg satt ut over 53 000 livbøyer over hele Norge.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 14.05.2022 03:45

Livbøyen fyller 70 år i år, og Tryg Forsikring markerer jubileumet med å utplassere rekordhøye 4500 nye livbøyer over hele Norge.

--Tryg-bøyen er en del av vårt samfunnsoppdrag og DNA og et ikon langs Norgeskysten. Det er derfor helt naturlig at vi i jubileumsåret bruker ekstra midler til å produsere et rekordhøyt antall nye livbøyer som skal bidra til mer trygghet langs sjø og vann over hele Norge. Vi er stolte over livbøyen vår som i 70 år har medvirket til å redde anslagsvis over tusen personer fra å drukne langs vårt langstrakte land. Samtidig er vi ydmyke over tilliten samfunnet viser oss ved å la livbøyen få en sentral plass der folk ferdes, og vi er takknemlig hver eneste gang vi ser at livbøyen har bidratt til å redde liv, sier Espen Opedal, Norgessjef i Tryg Forsikring, i en pressemelding. 

53000 livbøyer siden 1952
Den første livbøyen ble utplassert i Salhus utenfor Bergen i 1952, og siden har Tryg satt ut over 53 000 livbøyer over hele Norge, ved sjø, elver og vann der folk ferdes. Hvert år sender Tryg ut vel 2 500 nye livbøyer, og hver bøye har sin egen fadder som passer på at de er klare til bruk.

--At livbøyen fyller 70 år er en milepæl som vi kommer til å markere gjennom hele året, ikke minst i sommer hvor vi også involverer alle ansatte i selve bursdagsfeiringen. Historien om livbøyen er også historien om at Tryg ønsker å være mer enn bare et forsikringsselskap. At vi har et samfunnsoppdrag som innbefatter en nullvisjon mot drukning. Det er for mange drukningsulykker hvert år, og selv om vi er takknemlig hver gang vi ser at livbøyen har bidratt til å redde liv, ønsker vi en større nasjonal dugnad mot drukning der Norge innfører en standard for drukningsforebyggende tiltak, sier Opedal.

Rund, rød og hvit er Tryg-bøyen et pålitelig landemerke langs Norges langstrakte kyst, og en påminnelse om å være ekstra på vakt ved sjø eller vannkanten. Ofte er det kommuner og lokale havnemyndigheter som har tilsyn med livbøyene.
 
Mange velforeninger, båthavner, marinaer og grendelag har også engasjert seg for å gjøre nærmiljøet sitt tryggere, og blitt faddere for en Tryg-bøye. En komplett og fungerende livbøye er viktig når ulykken er ute, og bøyefadderne bidrar til å redde liv.






Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS