Markerer at Finnmark heimevernsdistrikt fyller 75 år
Fredag ettermiddag skal det være oppstilling før parade i forbindelse med 75-årsjubileet. (Foto: Heimevernet)

Markerer at Finnmark heimevernsdistrikt fyller 75 år

Jubileumsarrangement i Porsanger i helgen.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 06.05.2022 05:30

I helgen blir det markert at Finnmark heimevernsdistrikt (HV-17) fyller 75 år.

Finnmark heimevernsdistrikt (HV-17) ble opprettet i 1947. HV- 17 er i dag et distrikt i Heimevernet som har territorielt militært ansvar over Finnmark fylke. HV-17 består av distriktsstab, innsatsstyrke og ni HV-områder. Distriktsstaben er lokalisert på Porsangmoen leir. Avdelingen er også en del av Finnmark landforsvar.

I helgen blir det feiring av at landets nordligste heimevernsdistrikt er 75 år. Feiringen starter fredag ettermiddag, bant annet med presentasjon av HV-17 sitt eget bokprosjekt i forbindelse med jubileet. Lørdag blir det åpen leir på GP der publikum får se utstyr. Heimevernet håper mange tar turen til GP for å bli kjent med denne delen av Forsvaret. 

Søndag 8. mai vil frigjøring- og veterandagen bli markert over hele Finnmark med blant annet utdeling av medaljer til veteraner.

Fakta om HV-17:

• Finnmark heimevernsdistrikt (HV-17) holder til i Porsangmoen leir utenfor Lakselv. 

• Sjef er oberstløytnant Bernt Normann Lockert som leder ni områdesjefer, én sjef for innsatsstyrke Ida & Lyra og distriktsstaben. 

• HV-17 er en del av den militære beredskapen i Finnmark, integrert i Finnmark landforsvar (FLF). Det betyr å være klar for innsats, støtte til det sivile samfunn og ledelse av militære operasjoner.

• HV-17 har også ansvar for egen førstegangstjeneste i Porsangmoen leir for soldater som skal rett ut i områdestrukturen etter seks måneders førstegangstjeneste.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS