Kommer akutthjelpere i Kamøyvær, Gjesvær og Skarsvåg
Skarsvåg, Nordkapp kommune. (Arkivfoto)

Kommer akutthjelpere i Kamøyvær, Gjesvær og Skarsvåg

Akutthjelpere berger liv, ifølge Bjørn Magnar Bjerkan i Norsk Luftambulanse.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 05.05.2022 13:30
Sist oppdatert : 05.05.2022 13:34

Norsk Luftambulanse har med støtte fra Nordkapp kommune tatt initiativ til å skolere innbyggere i Kamøyvær, Gjesvær og Skarsvåg som akutthjelpere. 

Kurset består av en teoretisk og praktisk del hvor deltakerne får øve på utstyr og ulike pasientcase. Akutthjelpere får spesialførstehjelpssekk med blant annet oxygen, oxygenmåler og oxygenutstyr for barn og voksne, uttstyr for stans av blødninger og forebygging av temperaturtap. Ny hjertestarter inngår også i utstyret. 

Akutthjelpere bedrer beredskapen i fiskeværene på Magerøya. 

Bjørn Magnar Bjerkan, instruktør i Norsk Luftambulanse, forteller at i Finnmark er det mange akutthjelpere, blant annet på flere av stedene i Lebesby kommune. 

--Folk er flink. De hjelper hverandre og er med på å berge liv, sier Bjørn Magnar Bjerkan til Radio Nordkapp. 

Bjerkan forteller at Nordkapp kommune er ordentlig interessert. Nordkapp brann og redning, tente på ideen. Dette har gått igjennom kommunelegen og administrasjonen i kommunen, og de har gitt velsignelse på at dette skal gjennomføres i Nordkapp. Det blir kurs i Nordkapp like etter pinsen. Bjørn Magnar Bjerkan tror akutthjelpere er på plass i Kamøyvær, Gjesvær og Skarsvåg før sommeren. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS