Samferdselsministeren vil stanse avrenning fra fisketransport
Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård. (Foto: Fredrik Naumann/Felix Features)

Samferdselsministeren vil stanse avrenning fra fisketransport

Statens vegvesen skal se på tiltak for å hindre avrenning fra fisketransport.
Politikk
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 08.05.2022 08:00
Sist oppdatert : 08.05.2022 08:55

Samferdselsministeren er bekymret over utviklingen innen fisketransporten når det gjelder avrenning.

--Hvert år havner betydelige mengder smeltevann fra fisketransport på vegene våre. Avrenning fra slik transport kan føre til trafikkfarlige vegforhold og være skadelig for miljøet. Jeg har derfor nå bedt Statens vegvesen se på tiltak for å hindre avrenning, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) i en pressemelding. 

Statens vegvesen har de siste årene hatt jevnlige møter med sjømatnæringen, Mattilsynet, politiet og Norges Lastebileier-Forbund, hvor dette problemet har vært drøftet og ulike løsninger har vært diskutert.

--Kontroller langs veien viser likevel at det ikke har vært noen forbedring. Vi må da vurdere å stramme inn på regelverket, blant annet mer effektive sanksjonsmuligheter, for å hindre slik avrenning, sier Nygård.

Vil gi bransjen et tydelig signal
Mulige sanksjoner kan blant annet være innføring av overtredelsesgebyr som ilegges på stedet. Det kan også være hensiktsmessig å se på hvordan andre land håndterer regler rundt dette.

--Jeg håper dette vil gi et tydelig signal til bransjen om at vi ikke skal ha hverken trafikkfarlig eller potensielt miljøfarlig smeltevann på våre veier, sier Nygård.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS