La fagfolk fikse elbil-ladingen hjemme
Medlemsorganisasjonen NAF har gjort en grundig gjennomgang av 10 populære ladebokser i ulike prisklasser. Testen viste stor variasjon både i funksjonalitet og sikkerhet. (Foto: NAF)

La fagfolk fikse elbil-ladingen hjemme

Ikke enkelt å vite hva som er best for deg, ifølge NAF.
Samferdsel
Raymond Elde
Publisert : 30.04.2022 03:45

Det er et tretti-talls ladebokser til salgs i Norge, men en vurdering NAF har gjort viser at det ikke er enkelt å velge hvilken som er best for deg.

--Vi anbefaler at du kontakter en elektriker før du kjøper hjemmelader. Da får du en god løsning som passer både strømanlegget, bilen og lommeboka di, sier Jan Tore Gjøby, rådgiver for lading i NAF, i en pressemelding. 

Flere av ladeboksene i NAFs sammenligningstest kan kjøpes billig uten montering, men om det blir det billigste alternativet etter at elektrikeren har gjort jobben, er mer usikkert.

Det er ikke lett å sammenligne elbilladerne på markedet. Det varierer mye hva som er innebygget av vern og sikkerhetstiltak du trenger. I noen tilfeller kan startprisen være lik, men der en ladeboks har smartlading og vern innebygget, kan en annen boks ha dette som tilleggsutstyr. --En god elektriker skal ha oversikt over sikkerheten i de ulike ladeboksene. Og antagelig får du også en mer riktig totalpris om du kjøper boks og montering hos en elektriker, enn om du kjøper boksen selv og så spør elektrikeren om montering, sier Gjøby.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS