Hurtigruten Norge får stjernekokker på laget
Halvar Ellingsen og Astrid Regine Nässlander skal utvikle menyer, inspirere ansatte og bidra til opplæring av Hurtigrutens kokkelærlinger.

Hurtigruten Norge får stjernekokker på laget

Hurtigruten samarbeider med produsenter langs norskekysten.
Hurtigruten
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 18.03.2022 23:30

Kortreist mat fra små produsenter langs kysten er en viktig del av opplevelsen om bord Hurtigruten. Nå skal to av Norges mest spennende kokker gi gjestene nye matopplevelser basert på samme filosofi.

De to prisvinnende kokkene Astrid Regine Nässlander og Halvar Ellingsen skal utvikle menyer, inspirere ansatte og bidra til opplæring av Hurtigrutens kokkelærlinger. Nässlander driver Høst matverksted i Steigen i Nordland, mens Ellingsen står bak gourmetrestauranten Kvitnes gård i Vesterålen.

--Om bord hos Hurtigruten får våre gjester matopplevelser i verdensklasse basert på kortreiste, norske produkter. Astrid og Halvar deler vår matfilosofi, med sterk lokal forankring og råvarer fra områdene vi seiler gjennom. Med dette samarbeidet kan vi bruke deres kunnskap til å ta vårt matkonsept til neste nivå og utvikle nye retter og inspirere neste generasjon Hurtigruten-kokker, sier Hedda Felin, administrerende direktør i Hurtigruten Norge, i en pressemelding. 

Hurtigruten Norge er stolt av samarbeidet med fiskere, gårder, slaktere, meierier og andre små produsenter langs norskekysten. Historien til råvarene er en viktig del av matopplevelsen om bord. Gjennom det nye samarbeidet vil våre Kulinariske Ambassadører Astrid og Halvar videreføre denne tradisjonen og utvikle lokalt inspirerte og bærekraftige retter som vil variere med årstidene.

--Hurtigruta er og har bestandig vært en viktig del av det å bo langs kysten i Norge. Her har vi fått levert varer og fraktet folk. Det har vært bindeleddet i mye av det som har skjedd og vil fortsatt være det i lang tid. Det er veldig fint å få være med å bidra fremover, sier Halvar Ellingsen. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS