Byggebransjen og renholdsbransjen er først ute
Arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik. (Foto: NTB Kommunikasjon /Statsministerens kontor)

Byggebransjen og renholdsbransjen er først ute

Endringer kommer i etapper, ifølge arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik.
Politikk
Raymond Elde
Publisert : 14.01.2022 01:30

Utarbeidelsen av en norgesmodell for offentlige anskaffelser blir en gradvis prosess hvor endringene kommer i etapper. Næringene som først kan vente seg endringer er bygg- og anleggsbransjen, og renholdsbransjen. 

--Regjeringen ønsker et trygt, seriøst og organisert arbeidsliv for alle. Vi vil legge til rette for at flere velger å organisere seg, og at hele faste stillinger er hovedregelen i alle deler av arbeidsmarkedet. Ved å bruke innkjøpsmakta kan det offentlige påvirke markedet gjennom å stille krav til blant annet arbeidsvilkår når vi kjøper tjenester. Nå jobber vi med å utarbeide nye krav til lønns- og arbeidsvilkår i en Norges-modell, sier arbeids- og inkluderingsminister Hadia Tajik (Ap). 

--Vi ser på tiltak for å styrke reguleringer i innkjøpsreglene når det gjelder anskaffelser innen bygg, anlegg og renholdsbransjen. Vi vurderer blant annet å styrke kravene til oppdragsgiveres kontroll og oppfølging av sine anskaffelser og å innføre krav til språkferdigheter. Regjeringen vil arbeide kontinuerlig med å videreutvikle seriøsitetskrav i Norges-modellen, og ønsker et bredt samarbeid med blant annet partene i arbeidslivet om dette viktige arbeidet, sier Tajik.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS