Størst pessimisme i nord
Målfrid Baik, regiondirektør i NHO Arktis. (Arkivfoto)

Størst pessimisme i nord

Bedrifter i Troms og Finnmark frykter konkurs.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 13.01.2022 13:30

Det er bedriftene i nord som sliter mest, og spesielt i Troms og Finnmark. Det viser NHOs første medlemsundersøkelse i 2022. Situasjonen har gått fra vondt til verre fra tidligere undersøkelser og NHO Arktis følger utviklingen med stor bekymring. Fortsatt er det de minste og reiselivet som blør mest.

Fremtidspessimismen råder for mange bedrifter i Troms og Finnmark. Tallene fra NHOs medlemsundersøkelse i januar viser at bedriftene her sliter med lavere omsetning enn resten av landet. To av ti svarer at de har tjent inn under halvparten de siste fire ukene sammenlignet med samme periode for ett år siden.

--NHO Arktis følger utviklingen med stor bekymring fordi syv av ti bedrifter i Troms og Finnmark vurderer det som sannsynlig at markedsutsiktene vil bli uendret eller forverre seg i løpet av første halvdel av 2022. Det sier Målfrid Baik, regiondirektør i NHO Arktis, i en pressemelding.

Fortsatt er det i nord at frykten for konkurs er størst. To av ti bedrifter generelt og fire av ti reiselivsbedrifter i Troms og Finnmark mener at det er en reell risiko for å gå konkurs.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS