Smittetilfeller i Finnmark landforsvar
Det er covid-19-smitte blant soldater i Finnmark. (Foto: FHI)

Smittetilfeller i Finnmark landforsvar

Avdelingene gjør det de kan for å hindre ytterligere smitte både internt og eksternt mot sivilsamfunnet, ifølge en pressemelding.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 13.01.2022 05:30

Soldater ved avdelinger i Finnmark landforsvar er i løpet av første uken i januar bekreftet smittet med covid-19. 

Soldatene er isolert i sine respektive garnisoner på Porsangmoen og Høybuktmoen/Garnisonen i Sør-Varanger (GSV). Nærkontakter er identifisert og satt i karantene. Samtlige nærkontakter er testet og vil bli testet på nytt.

Ved Jegerbataljonen/GSV er det et ti talls smittede i isolasjon og nærkontakter er i karantene. Parallelt med dette løses grenseoppdraget. I Porsangmoen leir er det et mindre smitteutbrudd. De smittede har kun lette til ingen symptomer.

Oberst Tomas Beck, sjef i Finnmark landforsvar, sier i en pressemelding at avdelingene hans gjør det de kan for å hindre ytterligere smitte både internt og eksternt mot sivilsamfunnet.

--Viruset er tatt med til FLF i forbindelse med jule- og nyttårspermisjoner. Det er fastlagte rutiner som gjør at den fanges raskt opp. Vi fortsetter med å jobbe i kohorter internt og følger FHI sine råd og regler for smittevern slik vi alltid har gjort, sier Beck.

De soldatene ved Jegerbataljonen/GSV som har testet positivt og som skulle dimittere neste fredag, blir værende i leiren til de er friske. 

Finnmark landforsvar med sine lokale underavdelinger har tett og god dialog med de respektive kommuners smittevernressurser. I tillegg til bruk av eget internt helsepersonell. Det gjennomføres utstrakt testing.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS