Fiskere en ressurs i kampen mot pukkellaksen
Sjur Korsmo mener sjølaksefiskere er en ressurs i kampen mot pukkellaksen. (Illustrasjonsfoto)

Fiskere en ressurs i kampen mot pukkellaksen

Spørsmål fra sjølaksefisker Sjur Korsmo fra Søgne på Sørlandet.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 16.01.2022 21:25

Sjølaksefiskere utgjør en vesentlig ressurs i kampen mot stillehavslaksen. Hvorfor skal ikke vi slippe til? Det er sjølaksefisker Sjur Korsmo som stiller spørsmålet. 

Sjur Korsmo fra Søgne på Sørlandet er ivrig kilenotfisker, og sterkt frustrert over statens holdning til sjølaksefiskere. Han administrerer facebooksiden «Sjølaksefiske med kilenot og krokgarn», som har 1 070 medlemmer langs hele kysten.

Korsmo mener uttalelsen fra Miljødirektoratets prosjektleder i kampen mot stillehavslaksen, Jarle Steinkjer, er representativ for den holdning sjølaksefiskere har møtt gjennom mange år.

Steinkjer sier til Kyst og Fjord at stillehavslaksen ikke skal behandles som en kommersiell ressurs, og at innsatsen for å bekjempe utbredelsen skal skje i elvene.

Korsmo mener Miljødirektoratet her går i kjente spor.

--Jeg har et bestemt inntrykk av at både Miljødirektoratet og Miljøverndepartementet representert ved tidligere miljøvernminister Rotevatn var uinteressert i den innsatsen vi står for. Vi som driver sjølaksefiske er skuffet over behandlingen vi har fått, sier Korsmo til Kyst og Fjord.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS