Mener det er en fantastisk nyttårsgave til Øst-Finnmark
Statnett har søkt om 420 kW kraftledning til Varangerbotn, noe som skal gi mer kraft til Øst-Finnmark. (Illustrasjonsfoto)

Mener det er en fantastisk nyttårsgave til Øst-Finnmark

LO i Troms og Finnmark og NHO Arktis er fornøyde med at Statnett har søkt Norges vassdrag- og energidirektorat om kraftledning til Varangerbotn.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 12.01.2022 21:59

Endelig har Statnett søkt Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE) om 420 kW kraftledning til Varangerbotn. Det er ikke en dag for tidlig og snarere nesten på overtid. Det mener Bjørn Johansen i LO Troms og Finnmark, og Målfrid Baik i NHO Arktis.

--I altfor mange år har politikere, organisasjoner og bedrifter i Finnmark kjempet for å kunne bli hektet til resten av landet. På Norges strømkart har Øst-Finnmark vært det eneste svarte hullet uten fullverdig sentralnett, sier Bjørn Johansen, LO-sekretær i Troms og Finnmark, til Radio Nordkapp. 

--En av våre største utfordringer i nord er demografiutviklingen, også i Øst-Finnmark. Vi trenger økt satsing på næring- og industriutvikling, og skape flere helårige arbeidsplasser som tiltrekker seg unge mennesker, sier Johansen. 
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS