Har avsluttet søket etter Reidar Nilsen
Det har vært en omfattende redningsaksjon og søk etter forliset utenfor Gamvik. (Foto: 330-skvadronen)

Har avsluttet søket etter Reidar Nilsen

Politiet takker alle som har bidratt i redningsaksjonen og søket etter forliset utenfor Gamvik på søndag.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 12.01.2022 11:00

Søket etter Reidar Nilsen (74) har blitt avsluttet. Det har politiet i Finnmark informert de pårørende i Hasvik om. 

Nilsen er savnet etter forliset utenfor Gamvik på søndag. 

--Vi har dessverre kommet til den vanskelige beslutningen å måtte avslutte søket etter den savnede Reidar Nilsen. Politiet og redningsmannskap har siden forliset lagt ned store ressurser for å finne den savnede for å kunne gi et svar og en grav til de pårørende. Søksforholdene er svært krevende og med værutsiktene framover vil det ikke la seg gjøre å fortsette søket, uten risiko for letemannskap, opplyser jourhavende stabssjef Stein Kristian Hansen i en pressemelding. 

Politiet i Finnmark har benyttet seg av alle de ressurser som har vært tilgjengelig. Det er gjennomført strandsøk fra Sandvikodden til Kvalvika, 330-skvadronen har søkt med Sea King redningshelikopter i et stort område fra Sandfjord til Omgang. Det er gjort søk med ROV-undervannsrobot i området hvor den omkomne Remi Andre Nilsen ble funnet, samt dronesøk i områdene som ikke har vært tilgjengelig til fots eller lot seg søke med helikopter.  Søksområdene har vært prioritert med bakgrunn av funn fra forliset, kunnskap fra lokalbefolkningen, og driftsberegninger.

--Til tross for dette har søket ikke gitt resultat, og politiet har derfor kommet til den beslutning om å avslutte det aktive søket. Det er en tung beslutning å ta, men det er et stort havområde og de aktuelle søksområdene er nå gjennomsøkt. Dersom det skulle framkomme nye opplysninger som kan knyttes til forliset vil søket kunne gjenopptas, sier Stein Kristian Hansen. 

--Vi vil takke alle som har bidratt i letingen etter den savnede. Frivillige mannskap samt innleide ressurser har gjort en enorm innsats, i et svært utfordrende oppdrag, sier Hansen. 
Politiet vil nå etterforske forliset parallelt med Statens havarikommisjon, for å finne svar på hvorfor båten forliste.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS