Kjører livesendinger fra UiT for nye studenter
Celine Lindberg (t.v.) og Marianne Heistad er blant studentambassadørene som skal bidra under universitetsturneen. (Foto: Melissa Gotliebsen/UiT)

Kjører livesendinger fra UiT for nye studenter

I Troms og Finnmark er det UiT som er ansvarlig for turneen i uke 3 og 4.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 15.01.2022 03:45

Studentambassadørene ved UiT skal de syv neste ukene delta i daglige livesendinger for å fortelle unge om høyere utdanning, og hva som gjør akkurat UiT og Nord-Norge til et godt valg.

Fra 11. januar til 18. februar besøker de norske universitetene avgangselever i videregående skoler over hele landet. På grunn av koronapandemien skjer det også i år digitalt.

--Vi har 15 studentambassadører med solid opplæring som er klare for å formidle akkurat hvilke studie- og karrieremuligheter, studentliv og omgivelser som lokker i nord hos UiT. I fem ulike studio skal de kjøre livesendinger, der elever får bli kjent med UiT, møte ambassadører og stille spørsmål om alt de måtte lure på rundt høyere utdanning, sier Melissa Gotliebsen, faggruppeleder for studentrekruttering og marked ved UiT, i en pressemelding. 

Det er over 45 000 avgangselever i Norge, og det forventes at en tredel av dem på et tidspunkt vil velge å ta høyere utdanning. Potensielt kan UiT nå rundt 30 000 elever gjennom den digitale universitetsturneen. 

•Et samarbeid mellom de norske universitetene.
•Arrangeres årlig med studentambassadører fra hvert universitet som reiser rundt til landets videregående skoler for å gi informasjon om høyere utdanning og studietilbud.
•I Troms og Finnmark er det UiT som er ansvarlig for turneen i uke 3 og 4.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS