Arctic Science Summit Week til Tromsø
UiTs forskningsfartøy «Helmer Hanssen» i Magdalenefjorden på Svalbard. (Foto: Karine Nigar Aarskog/UiT)

Arctic Science Summit Week til Tromsø

Om et par måneder blir Arctic Science Summit Week arranger I Tromsø.
Lokal
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 14.01.2022 21:25

Tromsø blir vertskapsby for Arctic Science Summit Week, som er en av de største konferansene for arktisk forskning i verden. 

Konferansen arrangeres på UiT i perioden 26. mars til 1. april 2022.

International Arctic Science Committee (IASC) arrangerer årlig Arctic Science Summit Week (ASSW). Konferansen legger til rette for koordinering og samarbeid mellom vitenskapelige organisasjoner som driver med arktisk forskning. Den ble initiert av IASC i 1999 og har utviklet seg til en svært viktig møteplass.

--Den første konferansen, i 1999, ble arrangert i Tromsø, som er verdens arktiske hovedstad. Her er noen av verdens beste forskningsmiljøer på Arktis samlet, og det er Tromsø som er den reelle porten til polhavet. Det sier Jørgen Berge som er dekan ved Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi ved UiT. 

--UiT er svært glad for å inneha vertskapsrollen i 2022 for et så stort og internasjonalt viktig arrangement som Arctic Science Summit Week. Arrangementet understreker universitetets arktiske profil og engasjement, sier Camilla Brekke, prorektor for forskning og utvikling ved UiT, i en pressemelding. 

--Samarbeid er nøkkelen til effektiv polarforskning. ASSW-konferansene gjør det mulig for oss som jobber i Arktis å koordinere, informere og snakke med hverandre. Her planlegges store forskningsprosjekter med tilhørende logistikk. Når dette krydres med vitenskapelige foredrag, blir det et fantastisk arrangement, sier Harald Steen, forskningsdirektør ved Norsk Polarinstitutt.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS