Ingen gulv tåler pigger
Kristian Owren hos Informasjonskontoret for farge og interiør, mener bruk av piggsko inne er hærverk. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

Ingen gulv tåler pigger

Over hele landet bruker mennesker piggsko, også bruk innendørs.
Riks
Bjørn Magne Solvik
Publisert : 09.01.2022 09:45

Pigger og brodder under skosålen er konstruert for å trenge dypest mulig ned i underlaget. Det er godt å ha ute på glatt føre, men innendørs skaper piggene bare problem. 

Folk over hele landet tramper daglig inn på parkettgulv, laminatgulv, gummi, vinyl – eller linoleumsgulv på kjøpesentra, legekontor, frisører, butikker, og de andre offentlige stedene, uten tanke på hvilke skader de påfører underlaget.

--Selv ikke keramiske fliser tåler pigger og brodder. Går du med pigger på slike gulv, blir det farlig glatt. Ingen andre gulv tåler belastingen fra sylskarpe pigger. De som går med slikt inne, ødelegger gulvet, sier Kristian Owren hos Informasjonskontoret for farge og interiør (IFI) i en pressemelding. 

Kontoret er interesseorganisasjonen for gulvbransjen i Norge.

--Butikkeiere og byggeiere må reparere og bytte store areal med gulv hvert år. Piggene er som spiker. De lager hakk og hull i gulvet slik at smuss og fukt trenger ned og gir misfarging. Å bytte gulv er kostbart og svært lite miljøvennlig, sier Owren.

Regelrett hærverk
Problemet dukker opp hver eneste vinter. Fortvilte butikkeiere setter opp skilt og legger ut matter i håp om at kundene tar ansvar, men mange bryr seg ikke. 

--Jeg mener det bør bli forbudt å gå med pigger inne. De som går inn med piggene ute bør stå til ansvar og erstatte det de ødelegger. Dette er regelrett hærverk på annenmanns eiendom. Jeg tviler på om de ville ha gått med piggsko inne på parketten i sin egen stue, sier Owren.
BransjeguidenPublisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS