30 torsketrålere fisket for over 100 millioner hver i fjor
Trålerne hadde et godt år i 2021. (Illustrasjonsfoto: Bernt-Aksel Jensen)

30 torsketrålere fisket for over 100 millioner hver i fjor

Beregningene som er foretatt er omtrentlige og gjenspeiler ikke de reelle fangstinntektene til trålerne.
Næring
Raymond Elde
Publisert : 06.01.2022 21:30

De største havgående torsketrålerne hadde et godt år i fjor. 36 torske- og seitrålere fisket for 4,7 milliarder til sammen. 30 torsketrålere fisket for over 100 millioner hver i fjor. 

Dette går frem av tallene som nettstedet fangstdata.no presenterer for året 2021. Nettstedet bygger sin oversikt på Fiskeridirektoratets tall og beregnede priser for landinger ett år tilbake i tid. Beregningene er omtrentlige og gjenspeiler ikke de reelle fangstinntektene til trålerne, men gir et bilde av hvilke båter som troner øverst i fangstinntekt.

--Prisene er ikke 100 prosent nøyaktige. De er ment å gi en idé om priser, fordi fiskepriser mindre enn ett år gamle er sensitiv forretningsinformasjon og ikke oppgitt av Fiskeridirektoratet. I gjennomsnitt skiller prisene seg rundt 15 prosent fra faktiske priser, opplyser Stefán Örn Hrafnsson i fangstdata.no til Fiskeribladet.

Høyest fangstverdi av alle fiskebåter i landet har «Nordtind» med 198 millioner kroner. Verdien er trolig høyere og godt over 200 millioner kroner når all fangst er regnet inn for 2021.






Annonse:
https://www.nordkapp.kommune.no/
Annonse:
https://www.radionordkapp.no/lytteravgift/


Bransjeguiden



Publisert med Visto CMS News Edition   |   Nettverk levert av Transdata AS